شنبه, 28 مرداد 1396

عنوان : چاپ مقاله عضو هیات علمی گروه معماری در مجله علمی پژوهشی جغرافیا و توسعه
 ۱۳۹۵/۱۲/۰۳

چاپ مقاله عضو هیات علمی گروه معماری  در مجله علمی پژوهشی  جغرافیا و توسعه

به گزارش خبرنگار  خبرگزاری آنا از دانشگاه آزاد فسا : مقاله حامد عیالی عضو هیات علمی گروه معماری در مجله علمی پژوهشی  جغرافیا و توسعه به صاحب امتیازی دانشگاه سیستان و بلوچستان با عنوان:« تعيين جهت بهينه ي حياط مركزي خانه هاي دوره ي قاجار شيراز بر اساس ميزان دريافت تابش انرژي خورشيدي چاپ گردید.

در این مقاله آمده است : با توجه به اهميت طراحي غيرفعال بناها براي كاهش مصرف انرژي در رويكرد نوين جهاني، شناخت نحوه ي كاركرد الگوهاي معماري بومي در جهت كاهش فشار ناشي از ساخت و سازهاي نوين بر محيط طبيعي و تلاش در راستاي احياي چنين الگوهايي در معماري كشور ما ضروري به نظر مي­رسد.

هدف از اين پژوهش ارزيابي حياط مركزي خانه ­هاي دوره ي قاجار شيراز با تكيه بر ميزان دريافت تابش انرژي خورشيدي و تاثير سايه بر ميزان تابش است .

در اين مقاله تعدادي از خانه ­هاي ثبت شده ي دوره ي قاجار به عنوان نمونه­ هايي مورد بررسي نقد و تجزيه و تحليل قرار گرفته­اند. سپس با توصيف­ هاي تحليلي، استنتاجي و طبقه­ بندي آنها احكام لازم صادر گرديد. نتايج تحقيق نشان مي­دهد كه بهترين زاويه از نظر دريافت ميزان تابش انرژي خورشيدي در جبهه ي شمالي حياط مركزي خانه ­هاي دوره ي قاجار، محدوده ي زاويه 25 درجه ي چرخش نسبت به شمال است