شنبه, 28 مرداد 1396

عنوان : چاپ مقاله عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسادر فصلنامه علمی پژوهشی ادبیات فارسی
 ۱۳۹۵/۱۲/۱۶

چاپ مقاله عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسادر فصلنامه  علمی پژوهشی ادبیات فارسی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا : مقاله دکتر سمیرا رستمی عضو هیات علمی گروه زبان ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا با عنوان «طول جمله و موسيقي شعر»در فصلنامه  علمی پژوهشی ادبیات فارسی به چاپ رسید.  موسيقي شعر نتيجه عوامل متعددي است که در کنار هم قرار گرفته و آهنگي خاص را ايجاد  مي کند .

اين مقاله به نقش يکي از اين عوامل موسيقي ساز مي پردازد که مي تواند در آهنگي که از شعر شنيده مي شود موثر باشد. عامل مورد نظر، طول جملات و جاي تمام شدن جمله در شعر است و به طور خاص همراه شدن درنگ پايان جمله با درنگ هاي وزني است که در برخي اوزان عروضي مي تواند بسيار موسيقي ساز باشد. به اين منظور ابتدا بحور متفق الارکان و مختلف الارکان از اين جهت بررسي شده و سپس با ارائه نمونه هاي شعري به تاثير اين عامل در موسيقي شعر کلاسيک پرداخته مي شود و در پايان به تاثير اين عامل در شعر نيمايي اشاره مي شود .